Reflexions més enllà de les notícies

Els comerços de la Cerdanya han de disposar de botiga online?

Economia
Compra online

Si aquesta pregunta me la fan el març del 2020 quan la crisi de la Covid-19 ens va tancar a casa, la meva resposta contundent és un SÍ. El primer dia de confinament vaig tenir la idea de crear una botiga online de tot el comerç de la comarca. Sort que no ho vaig fer!

A un any vista de l’inici de la pandèmia i pensant en el futur… Depèn. De què depèn? Encara que mai es pot assegurar què succeirà en el futur, basant-me en els hàbits de consum de la meva família, la meva resposta és la següent:

Amb voluntat de ser realista (i no pessimista) la qüestió clau per a respondre si cal o no una botiga online és: què vens?

Fa pocs anys, només teníem l’opció de crear una botiga online. A data d’avui, estem igual, però ara tenim Instagram, Facebook, Whatsapp Business, Telegram… per connectar amb el nostre potencial client.

Els comerços necessiten una botiga i punt de venda online […]. Això sí, no cal que sigui l’estereotip de botiga online que coneixem fins ara.

L’estratègia bàsica del comerç online, és captar usuaris/compradors i la gran errada que acostumem a fer tots a l’hora de fer el pas cap al món online, és emmirallar-nos en les grans empreses que dominen el comerç online: Amazon, AliExpress, Mango, Zara, El Corte Inglés… No podem competir amb aquests gegants, però sí que podem diferenciar i fidelitzar els clients que ja tenim a les nostres botigues: bàsic poder connectar amb els clients i establir un vincle de proximitat amb ells. En el cas de la meva família, la compra setmanal la fèiem el dissabte; ara ja fa un any que hem canviat el patró, segurament de forma definitiva. Abans, per comprar la carn anàvem a la carnisseria; ara ja només anem a recollir la carn: la comanda la fem per telèfon… Cal fer cas del que deien les nostres àvies (donar vida a qui et dona vida), però cal tenir en compte que, segons quines compres online, ens aporten molta comoditat i la nostra societat està canviant: cal detectar i adaptar-se a aquests canvis. La finalitat del meu article és, sobretot, que reflexionem junts; però si necessiteu una resposta menys ambigua a la donada a l’inici del text: sí, els comerços necessiten una botiga i punt de venda online. No només a la Cerdanya. És una necessitat que demanden els temps actuals a tot el món. Això sí, no cal que sigui l’estereotip de botiga online que coneixem fins ara (una web amb tots els productes de la botiga i la seva respectiva passarel·la de pagament). Per a mi, i estic segur que per a molta més gent, si un comerç disposa d’una llista de difusió de Whatsapp, ja és un canal vàlid: segurament més d’un petit comerç ja s’està beneficiant d’aquest petit canvi. Així doncs, més enllà del canal i el mitjà utilitzat, una cosa és segura: tot comerç necessita, d’una forma o altra, seguir en contacte amb els seus clients.

Foto de capçalera: Thirdman

David Casas

Director comercial de la revista RECLAM Cerdanya i director de l´agencia de comunicació MC Advertising, diplomat en Direcció empresarial i màrqueting. Gran apassionat de la gastronomia ceretana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *