Reflexions més enllà de les notícies

L’oportunitat de promocionar l’esport a la Cerdanya

Economia Esport Turisme
Campionats universitaris

Els passats 15 i 16 de març es van disputar les fases finals dels esports d’equip de la 37a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris 2022.

Les finals de les sis modalitats d’esports en equip, tant femenins com masculins (bàsquet, voleibol, futbol, futbol sala, rugbi i handbol) van posar el punt final als Campionats de Catalunya Universitaris 2022 per equips.

Els CCU estan impulsats per l’ECU (Esport Català Universitari), amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física. Enguany, la Universitat Ramon Llull (URL) ha estat la Universitat coordinadora d’aquesta 37a edició, i Puigcerdà ha estat denominada vila esportiva universitària, ja que ha acollit les competicions, juntament amb Llívia, que ha estat designada com a vila col·laboradora respectivament.

Vivim un moment d’accentuats canvis a la nostra societat; crec fermament que ara és el moment apropiat per aprofitar les oportunitats que poden sorgir d’aquests canvis, i és per això que m’he decidit a fer aquest article. M’agrada molt veure que municipis com Puigcerdà i Llívia sumen esforços per acollir els Campionats de Catalunya Universitaris, una oportunitat que demostra que és el moment de fer Cerdanya tots junts, és a dir, de sumar junts: entenc molt bé que cada municipi de Cerdanya treballi per fer activitats/accions per generar riquesa i activitat pel seu poble, però més enllà d’això, potser seria interessant preguntar-nos si aquestes accions les coordinem i ens especialitzem a l’hora d’executar-les.

En el context dels CCU, cal buscar -des del nivell municipal al comarcal, ja que això ens interessa a tots- els mecanismes per donar força a aquests esdeveniments i fer sentir orgulloses a les persones que ens visiten (en aquest cas esportistes), que sentin, en certa manera, que són afortunats de competir en un entorn com el que tenim a Cerdanya. Els professionals de l’esport en qüestió es passen dos dies a la comarca. Personalment, estic totalment convençut que queden fascinats del nostre entorn, i això vol dir que poden ser clients potencials dels nostres hotels, restaurants, estacions d’esquí, botigues i un llarg etcètera. Per tant, estem dins d’una de les moltes oportunitats que tenim com a comarca de donar-nos a conèixer i generar un feedback, tant cultural com comercial, amb persones i entitats extraterritorials. És fàcil intuir que, si en la pràctica professional han quedat captivats per la Cerdanya, la probabilitat que tornin a fer turisme amb els seus amics, famílies, parelles… és alta. Ara bé, i això no s’aconsegueix només amb aquests dos dies: és per això que cal planificar amb molta cura què en podem treure d’aquests esdeveniments.

El que vull expressar amb aquest breu escrit és que cal coordinar molt bé les accions que fem a la comarca, perquè tots els sectors de Cerdanya agafem consciència que amb aquests esdeveniments creem oportunitats per potenciar el sector turisme; és inconcebible que amb un esdeveniment del prestigi de CCU, moltes persones de la comarca no sàpiguen que es fan aquests. Una final d’aquest nivell hauria de tenir les pistes plenes de persones per fer sentir orgull de la zona als esportistes que visiten la comarca: són petits detalls que si els treballem marcant una bona estratègia de promoció, poden aportar molt valor afegit a la Cerdanya.

Considero que aquesta reflexió, més enllà d’aquest cas particular, cal fer-la amb totes les activitats que gestionem a la comarca.

Foto de capçalera: Joan Montiel (Ajuntament de Puigcerdà).

Autor

  • Director comercial de la revista RECLAM Cerdanya i director de l´agencia de comunicació MC Advertising, diplomat en Direcció empresarial i màrqueting. Gran apassionat de la gastronomia ceretana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *