Reflexions més enllà de les notícies

No deixem la Cerdanya sense futbol

Esport
Pilota de futbol sala

Amb aquest article, m’agradaria fer reflexionar a la família del Futbol Sala de la Comarca. He decidit expressar la meva opinió llegint l’article del Marc Escolà, titulat “El CF Puigcerdà i l’esport minoritari de la Cerdanya”.

Jo vaig néixer el 1976, així que soc de l’època del Futbol Camp. Vaig jugar a futbol 11 amb el Puigcerdà i amb l’Alp; antigament, a la Cerdanya teníem equips de futbol 11 a Llívia, Puigcerdà, Alp i Bellver de Cerdanya. Però actualment, tal com ens va explicar en Marc Escolà al seu article, amb prou feines seguim el CF Puigcerdà. A vosaltres, com a mi, també no us resulta trista aquesta situació?

Un cop desapareix un club, és molt difícil tornar-lo a posar en funcionament.

Personalment, el més trist és que, un cop desapareix un club, és molt difícil tornar-lo a posar en funcionament: només cal veure els exemples del Llívia, l’Alp i el Bellver de Cerdanya; els anys que fa que no tenen futbol camp…

No podem deixar la Cerdanya sense cap equip de futbol camp, i no ens podem permetre el luxe que passi el mateix amb el Futbol Sala.

Jo soc dels que sempre he pensat que sumar sinergies és positiu, i ara és el moment de sumar sinergies en el món del Futbol a la Cerdanya: actualment a Cerdanya tenim equips federats a Puigcerdà, Alp i Bellver de Cerdanya.

Futsal Bellver
El Futsal Bellver en una de les seves temporada per emmarcar.

La clau per mantenir els clubs en actiu és el futbol base. Un cop ens fem grans (juvenils/sèniors) és difícil conservar tres equips en competició, ja que no som suficients jugadors a la comarca, però si ens unim sí que seríem prou, i molt més competitius, per tant, mirem amb perspectiva l’actualitat sènior del Futbol Sala a la Cerdanya:

  • Alp – Primera Divisió Catalana
  • Bellver de Cerdanya – Primera Divisió Catalana
  • Vedruna Puigcerdà – Tercera Divisió Catalana

La salut del Futbol Sala a la Cerdanya és molt bona i hi ha un gran nivell a la comarca; arribats en aquest punt, m’agradaria deixar una pregunta dirigida a les persones de la comarca que estimen el futbol:

Què et semblaria només tenir un equip sènior que representi la Cerdanya per tot Catalunya? La meva resposta és: fem-ho, ens assegurarem tenir Futbol Sala de nivell per molts anys, i  de ben segur que competint a divisió d’honor.

Autor

  • Director comercial de la revista RECLAM Cerdanya i director de l´agencia de comunicació MC Advertising, diplomat en Direcció empresarial i màrqueting. Gran apassionat de la gastronomia ceretana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *